Dragnea îl ameninţă pe Iohannis cu suspendarea

0

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, răspunzând unei întrebări, că nu este exclusă declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis, spunând că acesta a întârziat nepermis de mult cu decizia privind revocarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, relatează News.ro. „A stat neconstituţional şi nepermis de mult cu decizia. Jocul ăsta cu «hai sa mai citim» este bătaie de joc la adresa Curţii Constituţionale”, a declarat Liviu Dragnea.

El a spus că nu îi dă un termen preşedintelui pentru a lua o decizie, dar că a întârziat nepermis de mult.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat, marţea trecută, dacă a terminat de citit motivarea deciziei CCR în privinţa revocării şefei DNA, el replicând: „Şi această săptămână este dedicată cititului”.

Sâmbătă, Klaus Iohannis a declarat, referitor la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea şefei DNA, că se află încă în săptămâna în care citeşte.

Pe 12 iunie, preşedintele Klaus Iohannis a avut o primă reacţie după publicarea motivării CCR privind revocarea şefei DNA, Laura Codruţa Kövesi, spunând că motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări, dar poate că o aprofundare ulterioară „va duce mai aproape de adevăr”. El a mai afirmat că PSD „încearcă să amputeze puterile preşedintelui pentru că preşedintele are altă părere” şi că este evident că decizia CCR „vine exact în linia PSD de amputare a puterilor preşedintelui”.

+0 -0
se încarcă...