Codul penal modificat de Comisia Iordache a fost adoptat în Senat

0
Parlamentarii s-au reunit in plenul Senatului Romaniei, luni 6 noiembrie 2017, pentru a dezbate motiunea de cenzura initiata de Partidul Miscarea Populara (PMP), Partidul National Liberal (PNL) si partidul Uniti Salvam Romania (USR), impotriva ministrului Finantelor, Ionut Misa (D). ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Codul Penal, modificat de Comisia specială pentru legislaţie, a fost votat marți în plenul Senatului. Reprezentanţii Puterii şi-au propus ca până la sfârşitul săptămânii, proiectul să treacă şi de Camera Deputaţilor. Deşi Florin Iordache susţine că redefinirea abuzului în serviciu nu a fost o miză pentru PSD şi ALDE, cele mai multe discuţii din comisie s-au purtat în jurul acestei teme. În noua sa variantă, infracţiunea s-ar aplica doar celor care comit fapte în interesul propriu sau al rudelor. Pragul prejudiciul a fost stabilit la nivelul salariului minim pe economie: 1.900 de lei. Nu este însă singura modificare adusă Codului penal.

Codul penal modificat a fost adoptat de plenul Senatului în forma adoptată de Comisia Iordache. Au fost 74 de voturi pentru, 28 împotrivă și nouă abțineri. Acum, Codul penal urmează să ajungă la vot în Camera Deputaților, care este cameră decizională.

+0 -0
se încarcă...