vineri, aprilie 19, 2024
AcasăNaționalCeremonie la sediul DNA. Noul procuror-şef interimar al DNA îşi primeşte mandatul

Ceremonie la sediul DNA. Noul procuror-şef interimar al DNA îşi primeşte mandatul

Ceremonia de predare-primire a mandatului noului procuror-şef interimar al DNA, Anca Jurma, a avut loc la ora 11.00, la sediul DNA. Procurorul general Augustin Lazăr a lăudat-o pe noua șefă a DNA și a asigurat că lupta anticorupție va continua „cu fermitate”.

Au început declarațiile la sediul DNA. Augustin Lazăr a precizat că Anca Jurma va fi procuror-șef interimar al DNA pentru șase luni, până va avea loc concursul pentru preluarea șefiei acestei instituții.

Lazăr a lăudat-o pe Anca Jurma: „Este dovada că DNA are resurse”.

Procurorul general a subliniat că „lupta anticorupție va continua cu fermitate. Aplicarea legislației anticorupție se va aplica în continuare conform cu standardele internaționale”, a subliniat el.

Procurorul general al României Augustin Lazăr a promis, joi dimineață, că va face declaraţii la ora 11:00, atunci când la DNA va avea loc predarea mandatului de procuror şef al Laurei Codruţa Kovesi.

Mandatul va fi preluat de către Anca Jurma. Șef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din Direcţia Naţională Anticorupţie şi fost consilier al Laurei Codruţa Kovesi, ea a fost delegată în funcţia de procuror şef interimar al DNA.

Anca Jurma a îndeplinit pe parcursul a două mandate atribuţiile de procuror şef al Serviciului de cooperare internaţională şi programe din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar ulterior a fost numită consilier al procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, transmite un mesaj de încredere privind continuarea cu fermitate a activităţii anticorupţie, care reprezintă o prioritate a Ministerului Public, în îndeplinirea rolului său constituţional. În activitatea judiciară, Ministerul Public reprezintă interesele generale ale societăţii şi apără ordinea de drept, precum şi drepturile şi libertăţile cetăţenilor”, a precizat Ministerul Public într-un comunicat de presă, la anunțul noului șef al DNA.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Ptr. inceput le-a cam plesnit-o peste bot jecmanitorilor , cu toate ca acestia jura ca vor continua lupta cu DNA-ul . Acum , ce sa credem noi , simplii muritori de rind , astia lupta cu un sistem cica condus de CODRUTA , s-au lupta cu DIRECTIA ANTICORUPTIE , caci CODRUTA nu mai este . Hai sa credem oameni ca se lupta ptr. apararea pradaciunilor comise , cu care traiesc ca nababi , ptr. a pastra bunurile jecmanite statului , implicit noua , si a nu raspunde sub nici o forma in fata ciuntitelor legi . Multi o spun ca asa este , noua revenindune ca sarcina sa fugim de aceasta noua holera mai ceva ca de comunism , dar se vede ca dupa 29 de ani acest sistem ne prosteste si tot il votam . NU PUTEM FARA AUTOFLAGELARE SI PUPAT IN FUND , pina crapam .

Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...