Pensiile speciale ale primarilor atacate de Iohannis la CCR

Klaus Iohannis a acuzat PSD că a mărit aparatul birocratic al statului, dar nu are reacție acum, când PNL face același lucru

Preşedintele Klaus Iohannis nu este de acord în special cu pensiile speciale ale aleşilor locali şi a atacat Codul Administrativ la Curtea Constituţională a României (CCR).

Printre argumentele aduse de preşedinte este şi acela că a fost depăşit termenul pentru dezbatere la prima cameră sesizată, de 60 de zile, şi că nu a fost întrunită constituţional sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru dezbaterea Codului Administrativ, iar această lege nu a fost pusă pe ordinea de zi în mod expres. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, o sesiune extraordinară trebuie să fie convocată special pentru anumite legi care trebuie menţionate din start şi nu incluse ulterior pe ordinea de zi.

Pe lângă aceste motive care privesc forma, preşedintele aduce şi obiecţii în ceea ce priveşte fondul legii. Pensiile speciale sunt unul dintre motivele invocate de preşedinte în sezisarea transmisă CCR. De asemenea, a fost invocat faptul că acest cod le oferă o putere foarte mare prefecţilor şi că politizează foarte mult funcţiile din administraţia locală şi centrală.

Codul a fost deja contestat la CCR de parlamentarii USR, alături de parlamentari ai PNL, PMP şi neafiliaţi.

CCR urmează să discute pe 20 septembrie sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Oare au o munca asa deosebita si de efort incit sa capete si pensii speciale . Astia daca au bani de sus fac ceva ptr. comunitate , daca nu pauza , toata ziulica freaca la menta , ca na daca capul nu ma doare nici nu ma leg la el . Mai da DUMNEZEU ca nu esti din partidul de la guvernare te-ai aranjat cu nemunca si justificarea , astia nu ne dau nimica , nu am cu ce solutiona stringentele probleme ale obstei , astept noile alegeri , si sa vedeti atunci . Sunt comandati de marii patroni si arendasi din zona si le cinta in struna . Pensie speciala eventual ca proptesc partidul mama si au grija de protocoale , dar daca asa se va hotari cu placere suntem de acord si cu asta , suportam mult mai mari sulfaneli .