Pedeapsă dură pentru Mihail Vlasov

0

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a fost condamnat ieri, de Curtea de Apel Bucureşti, la nouă ani şi zece luni închisoare, într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii unor foloase, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Decizia instanţei, care nu este definitivă, a fost pronunţată în cel de-al treilea dosar penal în care este implicat Mihail Vlasov, dosar trimis în instanţă de DNA în noiembrie 2016. În dosar, sunt implicaţi şi fiica acestuia, creatoarea de modă Ingrid Vlasov, şi soţul ei, Marian Nedelcu.

Ingrid Vlasov a fost condamnată, ieri, la un an închisoare cu suspendare, iar soţul acesteia, Marian Nedelcu, a primit doi ani şi şase luni închisoare cu executare.

DNA susţine că, în perioada 2008-2014, Mihail Vlasov a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta. Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ (54 de milioane de lei), cât şi SC Romexpo SA (şase milioane de lei) la care CCIR este acţionar majoritar.

Pe 3 noiembrie 2017, Vlasov a fost eliberat condiţionat din închisoare, ca urmare a deciziei magistraţilor Tribunalului Vaslui. La acel moment, fostul şef CCIR ispăşea o pedeapsă de cinci ani şi opt luni de închisoare, după ce a fost condamnat definitiv, în iunie 2015, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influenţă.

+0 -0
se încarcă...