Poliţia îşi recunoaşte prostia

2

 

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă într-un comunicat oficial că va propune procurorilor să claseze dosarul penal pe numele lui Răzvan Ştefănescu, proprietarul maşinii înmatriculate în Suedia cu numărul M..EPSD. IGPR recunoaşte în comunicat că Direcţia Rutieră a interpretat „eronat” Convenţia de la Viena şi anunţă că şeful Poliţiei a „declanşat verificări”.

În ciuda scandalului uriaş şi a prestaţiei publice criticate unanim, şeful IGPR nu a anunţat nici o demisie şi nici o demitere.

Poliţiştii au anunţat că plăcuţele personalizate au fost retrase de către Agenţia Suedeză de Transport, iar şoferul va putea circula doar cu numerele permanente. „În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare poliţienească internaţională, Poliţia Română va preda autorităţilor suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conţinut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.

„Mi se pare un lucru normal şi corect clasarea dosarului”, a declarat, ieri, Răzvan Ştefănescu, şoferul român din Suedia care a devenit celebru în ultimele zile după scandalul iscat din cauza maşinii sale înmatriculate cu numere preferenţiale care constituie un slogan anti-PSD.

El a spus că de la bun început s-a simţit nevinovat, pentru că n-a făcut nicio infracţiune şi  nici măcar de o contravenţie nu a fost vorba.

Întrebat dacă îşi va continua demersul în justiţie împotriva poliţiei, Răzvan Ştefănescu a spus că deocamdată vrea să plece două-trei zile la Cluj, timp în care va aştepta decizia scrisă, după care „va vedea” ce va face.

Bărbatul spune că a primit în cele trei săptămâni de când a devenit sursa scandalului legat de MAI numeroase mesaje de încurajare, dar şi injurii. Pe de altă parte, i se pare corectă decizia de se face verificări interne în Poliţie. „Atât timp cât au făcut un abuz, să vadă cine l-a făcut, de ce l-a făcut”, a spus Răzvan Ştefănescu.

Întrebat dacă a simţit că a fost un ordin politic, din MAI sau de oriunde, bărbatul a spus că e posibil.

 

 

+0 -0

2 COMENTARII

se încarcă...