Val de anchete după moartea unei mame şi a bebeluşului ei în Maternitatea Rădăuţi  

1

Mai multe anchete au fost deschise, ieri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Colegiul Medicilor şi de Inspectoratul de Poliţie Suceava, după ce femeie în vârstă de 40 de ani, din Vicovu de Sus şi copilul său nou-născut au murit, sâmbăta trecută, la Spitalul Municipal din Rădăuţi. „Am declanşat o anchetă administrativă deocamdată, ne-am autosesizat şi aşteptăm să primim documentele. Am primit o informare în dimineaţa acestei zilei (n.r. – ieri) de la Spitalul din Rădăuţi”, a declarat directorul DSP Suceava, Cătălina Zorescu.

Femeia, în vârstă de 40 de ani din Vicovu de Sus, se afla la a treia naştere. Ea mai avea două fete, una de 19 şi o alta de 14 ani. Rudele femeii spun că acesta se afla în evidenţele medicale cu o ciroză hepatică veche, tratată, iar pe perioada sarcinii s-a aflat tot timpul sub supraveghere medicală. În urmă cu trei săptămâni femeia a primit din partea medicului care o supraveghea recomandarea de naştere naturală.

Gravida a ajuns vineri dimineaţa la Spitalul Municipal din Rădăuţi, unde i-a fost efectuată o injecţie pentru dilatare şi, pentru că după patru ore nu şi-a făcut efectul, a fost trimisă acasă. La spital a revenit vineri seara, iar în cursul dimineţii de sâmbătă născut un băieţel care, conform personalului medical ar fi avut la naştere scorul apgar 1, a fost resuscitat de neonatolog însă fără succes, fiind declarat decesul acestuia.

Câteva ore mai târziu, şi starea mamei s-a agravat, a intrat în stop cardio-respirator, iar manevrele de resuscitare nu au dat rezultate.

Inspectoratul de Poliţie Suceava a deschis în acest caz un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă. Şi Colegiul Medicilor Suceava s-a autosesizat şi a început propria anchetă.

+0 -0

1 COMENTARIU

se încarcă...