Tăriceanu se opune suspendării lui Iohannis

0

ALDE, partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu şi partenerul de coaliţie al PSD, nu se pronunţă în favoarea ideii de suspendare din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis, aşa cum a solicitat Liviu Dragnea.

Într-un punct de vedere publicat pe site-ul formaţiunii, ALDE precizează că suspendarea şefului statului presupune o evaluare atentă a riscurilor şi consecinţelor deoarece poate avea urmări imprevizibile. „Suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis – tot mai depăşit de cerinţele şi demnitatea funcţia pe care o ocupă – este o decizie de maximă responsabilitate, care presupune o evaluare atentă a posibilelor riscuri şi consecinţe. Declanşarea procedurii de suspendare, într-o societate profund divizată, instigată la fanatism şi violenţă de lideri politici lipsiţi de scrupule, poate avea urmări imprevizibile. Cu alte cuvinte, decizia de extirpare a unei părţi bolnave din  trupul statului român trebuie făcută numai în condiţiile în care suntem convinşi că respectiva operaţie nu va perturba funcţionarea statului, precauţie cu atât mai mare cu cât, în prima jumătate a anului viitor, România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Doar în urma unei astfel de evaluări şi a asumării concluziilor sale putem să exprimăm, în deplină cunoştinţă de cauză, o opţiune sau alta în privinţa declanşării procedurii de suspendare”, se arată în punctul de vedere al ALDE.

Liviu Dragnea a declarat marţi seară la Antena 3 că ar vrea să-l suspende pe Iohannis, dar aşteaptă să vadă dacă şeful ALDE s-a răzgândit.

Călin Popescu Tăriceanu a mai blocat în luna iulie o tentativă a lui Liviu Dragnea de a-l suspenda pe preşedintele Klaus Iohannis.

+0 -0
se încarcă...