Amenzile rutiere se pot plăti la jumătate în 15 zile

0

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) anunţă că toate amenzile contravenţionale pot fi achitate la jumătate în termen de 15 zile, în loc de 48 de ore, cum este în prezent. „De astăzi, amenzile contravenţionale pot fi plătite la jumătate din minimul prevăzut de actul normativ, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal (în loc de 48 de ore). Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei”, a anunţat MAI pe contul său de Facebook.

O altă modificare care a intrat în vigoare se referă la plata amenzii la agentul constatator. „Tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!”, precizează MAI.

Amenzile au crescut drastic în valoare în ultimii ani, pe fondul creşterii forţate şi exagerate a salariului minim pe economie, iar anul acestea au primit chiar şi o plafonare pentru a nu atinge valori uriaşe.

În primă fază, programul este doar pentru amenzile rutiere, însă este în discuţie şi o variantă care să includă această posibilitate pentru toate amenzile emise de poliţie şi de instituţiile abilitate.

Deja ai votat!
se încarcă...