Iohannis: „Orban e prietenul meu! Eu vreau guvernul meu, cu care să pot să colaborez”

Preşedintele Klaus Iohannis, întrebat la Sibiu despre „Guvernul său”, despre care a vorbit la şedinţa Biroului Executiv al PNL, a declarat că îşi doreşte un guvern cu care poate să colaboreze, „în total contrast cu Guvernul pe care-l avem acum”. Şeful statului a râs când a fost întrebat dacă se teme de suspendare.

Întrebat dacă la şedinţa Biroului Executiv al PNL de la Sibiu a vorbit despre ”Guvernul său”, Iohannis a răspuns: ”Cred că e deja antologică chestiunea cu guvernul meu. Nu e un guvern al persoanei mele, ci un guvern cu care pot să colaborez pentru români şi pentru România”.

„În continuare îmi doresc un astfel de Guvern, în total contrast cu Guvernul pe care-l avem acum”, a adăugat Iohannis.

Potrivit unor surse politice, preşedintele Klaus Iohannis le-a spus liberalilor, reuniţi în şedinţa Biroului Executiv de la Sibiu, că nu se va implica în campania pentru europarlamentare şi şi-a reafirmat susţinerea pentru liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit surselor citate, preşedintele, prezent la şedinţa liberalilor, le-a spus acestora că Executivul actual este incompetent în organizarea preluării preşedinţiei Consiliului UE, în contextul în care este o perioadă esentială, pentru că este vorba despre post- Brexit.

Aceleaşi surse susţin că preşedintele a afirmat că Ludovic Orban este prietenul său şi să fie pus capăt acţiunilor negative la adresa conducerii, pentru că nu este niciun motiv ca Orban să fie înlăturat de la şefia partidului.

Totodată, preşedintele a afirmat că nu se va implica în campania de la alegerile europarlamentare şi le-a spus celor prezenţi „eu vreau Guvernul meu- adică un guvern format din oameni care îmi sunt apropiaţi în gândirea politică”.

Iohannis, întrebat dacă se teme de suspendare: Ha, ha, ha

Preşedintele Klaus Iohannis a râs, vineri, întrebat fiind, după şedinţa Biroului Executiv al PNL de la Sibiu, dacă se teme de suspendare. Preşedintele a spus că va răspunde infomal: „Ha, ha, ha”.

Preşedintele Klaus Iohannis a fost întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a readus în actualitate discuţia. „Pot să vă răspund informal? Ha, ha, ha!”, a răspuns Klaus Iohannis.

Marţi seara, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că intenţia suspendării şefului statului Klaus Iohannis stă în picioare.

La rândul său, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ALDE, a anunţat că suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis se impune doar în condiţiile în care această acţiune nu va perturba funcţionarea statului.

Iohannis, despre miting: Suspiciunea că au fost trimişi incitatori se consolidează

Preşedintele declară că suspiciunea potrivit căreia au existat incitatori trimişi la mitingul din 10 august se consolidează. „Concluziile pot fi de natură penală”, a adăugat Iohannis.

Întrebat la Sibiu dacă a fost informat despre o eventuală exacerbare a violenţei înainte de mitingul din 10 august, Iohannis a spus că nu a avut astfel de informaţii.

„Am rămas extrem, extrem de trist după ce s-a terminat şi după cum s-a terminat mitingul din 10 august. Rămân în continuare la părerea mea, că instituţiile statului au hiper reacţionat într-un mod foarte greu de înţeles, în continuare există o suspiciune care se consolidează că au fiost unii incitatori trimişi acolo în piaţă, dar toate aceste lucruri le vor elucida instituţiile care se ocupă”, a spus Iohannis.

Întrebat de către cine crede că au fost trimişi incitatorii, preşedintele a răspuns: „Nu vreau să detaliez”.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu premierul despre incidentele de la miting, Iohannis a răspuns: „Nu am discutat pentru că aceste lucruri trebuie clarificate de instituţiile abilitate, după care putem discuta despre câteva concluzii politice. Acum nu vorbim de concluzii politicie, ci de natură penală”.

„Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice”

Iohannis declară că nu îşi imaginează alte metode de schimbare a Guvernului decât cele democratice, respectiv prin moţiune de cenzură sau prin alegeri.

Iohannis a fost întrebat la Sibiu când va fi schimbat Guvernul.

”Cu siguranţă că acest Guvern îşi va termina, cândva, mandatul, mai repede sau mai târziu, asta decid românii, prin alegeri. Nu îmi imaginez alte metode de schimbare a unui Guvern decât cele democratice, adică prin moţiune de cenzură sau prin alegeri, dar în oricare dintre variante este bine ca toată lumea să fie pregătită. Imaginaţi-vă ce abordare greşită ar avea opoziţia dacă nu s-ar pregăti pentru guvernare. Că până la urmă asta înseamnă democraţia, alternanţa la guvernare. Şi evident că toată lumea trebuie să se pregătească, nu doar pentru alegeri, ci şi pentru a guverna”, a răspuns preşedintele.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

  1. Personal eu il stimez pe Dl. PRESEDINTE IOHANIS , de ani buni omul este ferm pe o pozitie tranșanta prin care se pronunta ptr. colaborare constitutionala cu cei ce lucreaza ptr. tara si cetatenii sai . Cu toate ca s-a pronuntat adeseori ca este impotriva PSD-ului , a reiesit frecvent in activitatea sa ca nu oamenii de buna credinta , onesti din partid il deranjeaza ci clica de corupti si politica dusa de acestia , situatie care il obliga pe PRESEDINTE sa ia masurile posibile in destructurarea celor vinovati si adoptarea unei pozitii juste fata de ROMANIA si STATELE INTERNATIONALE . Ptr. posibil cistig se mai pot intreprinde si actiuni mai putin ortodoxe , ca asa e in politica , in razboi e altfel .