Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Declanşez procedura legală de evaluare a activităţii procurorului general

2
Cât a fost ministru, Tudorel Toader a ajuns și la Botoșani
Cât a fost ministru, Tudorel Toader a ajuns și la Botoșani

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat sâmbătă, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii desfăşurate de către procurorul general, Augustin Lazăr. Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că declaraţia ministrului Justiţiei despre evaluarea lui Augustin Lazăr este încurajatoare şi că prezenţa şi nivelul de infiltrare a statului paralel în justiţia din România este de netolerat.

„Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost „desecretizat” un protocol „abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, „La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr…..din 04.02.2009”. Folosirea sintagmei „se abrogă”, arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative. Rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile”, se arată în mesajul postat de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pe Facebook.

Precizările vin după ce protocolul încheiat în 2016 între Parchetul General şi SRI a ajuns joi la opinia publică. O variantă nesecretă care este publicată pe site-ul Ministerului Public şi una secretă, ce a apărut câteva ore mai târziu, pe Facebook-ul lui Darius Vâlcov. Ambele au fost semnate în aceeaşi zi, chiar înainte de alegeri, în decembrie 2016.

+0 -0

2 COMENTARII

  1. MAI MULT CA PERFECT REMUS , dar mai ales de cind e miruit Dl. MINISTRU TOADER numai belele afla in justitia noastra , ia inebunit pe astia , ca stie carte , numai ca e pacat ca sa bagat din lac in puț , si in loc de justitie corecta si dreapta practica politica justitiara influentata de coruptii inaltelor sfere conducatoare . Ce sa-i facem e luat si el de valul national si chiar uneori si iternational .

  2. Rahat cu litere mari ! Si politica si justitia stau pe banii romanilor ca musca pe rahat . Va imaginati ce bani invart procurorii , judecatorii si avocatii ? Cam ce imbarligaturi sunt intre ei ? Asta in timp ce politicienii fura pe rupte din banii contribuabililor . Siktir imbecililor !

se încarcă...