Bacterie periculoasă descoperită în Spitalul Universitar

0

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) informează că o probă pozitivă la bacilul piocianic a fost recoltată în dimineaţa zilei de 20 august dintr-un filtru de apă sterilă aflat în spălătorul de la sala de ginecologie, dar că posibilitatea de propagare sau de infectare a vreunei persoane este nulă şi că sala respectivă este deocamdată închisă, potrivit Agerpres.

„Toate filtrele din zonă, manipulate exclusiv de personalul medical mediu, nu au fost folosite deloc cu cinci zile înainte să se recolteze probele, respectiv între 15-19 august. Sala respectivă este utilizată pentru intervenţii cronice, exclus cele din obstetrică”, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al SUUB.

Conform aceleiaşi surse, bacteria respectivă se dezvoltă în apă stătută, iar nefolosirea instalaţiilor implică „asemenea riscuri”. Reprezentanţii spitalului au precizat că tocmai din acest motiv se efectuează controale „în permanenţă, iar o eventuală descoperire duce la măsuri severe de decontaminare” până când probele vor ieşi negative. Sala respectivă este deocamdată închisă.

SUUB menţionează că Departamentul de Prevenire şi Control Infecţii Nosocomiale colectează „în permanenţă probe din toate ariile terapeutice”, conform normelor sanitare interne şi internaţionale.

 

Deja ai votat!
se încarcă...