Zeci de migranţi din Irak, inclusiv 11 copii, descoperiţi ascunşi într-un TIR, în Arad

1

33 de migranţi din Irak, între care 11 copii, au fost descoperiţi la Nădlac ascunşi într-un TIR turcesc, când încercau să iasă ilegal din România şi să ajungă într-un stat din vestul Europei.

La PTF Nădlac s-a prezentat, sâmbătă, la ieşirea din ţară un cetăţean turc, şofer al unui autocamion înmatriculat în Turcia, încărcat cu materiale electrice şi textile, ambalate în cutii de carton.

Poliţiştii de frontieră români şi maghiari au descoperite ascunse în interiorul camionului 33 de persoane, dintre care 11 bărbaţi, 11 femei cu vârste cuprinse între 18 si 54 de ani şi 11 minori, cu vârste cuprinse între 10 si 16 ani.

Verificările preliminare au relevat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak si sunt înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele în cauză sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor detaliilor.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. INTERESANT , dupa 30 de ani de ,, democratie ,, si la noi nu-si doresc chiar irakienii , cu toate necazurile lor , să se opreasca pe aici . Inseamna ca nu am progresat mai deloc in viata libera capitalistă , deci ne place doar să ne păcălim , de aia il și avem pe PĂCALĂ , și politicienii noștri al dracului de bine il mai interpretează .

se încarcă...