marți, aprilie 16, 2024
AcasăNaționalPreot acuzat că a sechestrat o femeie pentru a obţine favoruri sexuale

Preot acuzat că a sechestrat o femeie pentru a obţine favoruri sexuale

Una dintre infirmierele de la un cămin de vârstnici din Focşani îl acuză pe directorul instituţiei, care este şi preot, că a sechestrat-o, a bruscat-o şi i-a cerut să întreţină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să dea şpagă.

Incidentul s-ar fi întâmplat luni noaptea, în jurul orei 4.30, în camera de protocol a căminului. Femeia aflată în tura de noapte declară că a fost chemată la discuţii de directorul instituţiei, un bărbat de 40 de ani, care este şi preot la o biserică din Focşani.

Femeia a declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul s-a dezbrăcat şi i-a cerut să întreţină raporturi sexuale ca răsplată pentru faptul că a fost angajată fără să plătească şpagă.

În plus, victima ar fi fost ameninţată, bruscată, trasă de păr şi împiedicată să iasă din cameră.

În cele din urmă, femeia a fost lăsată să plece şi a fugit pe stradă, fiind şi în prezent speriată.

„Îmi este frică, sunt ameninţată, domnul şef de centru m-a ameninţat, dar nu mă las, vreau dreptate. Îmi menţin afirmaţiile, chiar dacă sunt ameninţată. V-am spus dumneavoastră ce am păţit, dar le-am spus şi celor din instituţie. Am luat-o pe cale ierarhică. Am raportat la cămin, am fost la Direcţie, am lăsat aceeaşi declaraţie, nu mi s-a dat număr de înregistrare, am ajuns la Primărie, am lăsat şi acolo două hârtii, tot nimic. De abia după ce am ajuns în media au fost înregistrate hârtiile mele, mâine (n.r. joi, 30 august) mă cheamă să dau declaraţie la Primărie”, a declarat infirmiera Iuliana Coman.

Femeia urmează să facă plângere la Poliţie şi a obţinut un certificat medico-legal care atestă ca a fost agresată.

„Nu eu am cerut concediu medical, medicii au stabilit. Am repaus medical şapte zile şi mâna imobilizată. După cele şapte zile, mă voi duce la serviciu, sper să nu mă dea afară. Am certificat medical, dar au fost mai multe violenţe pe care vi le spun, el m-a tras de păr, m-a pus în genunchi”, a spus infirmiera agresată.

Colegii de muncă ai femeii declară că directorul vorbeşte urât cu angajaţii şi că a adus o stare de tensiune în interiorul instituţiei.

„Eu şi colegii mei nu vrem decât dreptate. Mulţi m-au sunat, mă susţin, altora le este frică. Nici nu ştiu care este calea legală, eu nu vreau să păţească şi alţii ce am păţit eu, eu voi cere să fie audiat tot personalul, dar şi angajaţii firmei de pază care nu au fost lăsaţi să intervină”, a spus femeia.

Poliţia s-a sesizat din oficiu şi va face o anchetă pentru a stabili dacă acuzaţiile se confirmă. Poliţiştii vor audia părţile implicate şi vor analiza înregistrările camerelor video din interiorul şi din curtea Căminului de Persoane Vârstnice din Focşani.

Directorul căminului de vârstnici din Focşani nu a putut fi contactat, surse locale declarând că acesta şi-a luat concediu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
33 %
5.7kmh
66 %
mar
26 °
mie
10 °
joi
5 °
vin
11 °
sâm
13 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Și se plâng oamenii că nu sunt parcări în oraș. Iată că sunt, dar nu știu ei să le identifice.

EDITORIAL

De ceva timp suntem efectiv striviți de campania electorală, iar cei care visează la un nou mandat nu au pierdut ocazia de a ieși...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...