Lia Olguţa Vasilescu îi şantajează politic pe bugetari şi pensionari

1
Lia Olguta Vasilescu, ministrul propus al Muncii si Justitiei Sociale, sustine o declaratie de presa dupa ce a fost audiata in cadrul comisiilor de specialitate ale Parlamentului, miercuri 4 decembrie 2017.ALEXANDRA PANDREA/MEDIAFAX FOTO

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a prezentat la reuniunea femeilor din PSD, care a avut loc ieri la Mamaia, proiectul Legii pensiilor. Ministrul a avertizat că pensionarii şi bugetarii trebuie să „ştie ce îi aşteaptă” dacă PSD nu va rămâne la guvernare şi a avertizat că pensiile şi salariile vor fi scăzute în cazul în care Opoziţia ar câştiga următoarele alegeri. „Ne-am obişnuit cu aceste fake news-uri pe care le-am avut şi când discutam despre salarizare. Cum acum se vorbeşte despre pensiile speciale, de ce nu le tăiaţi, de ce nu le impozitaţi, aşa se discuta atunci de ce nu tăiem salariile bugetarilor. În momentul în care ne-am hotărât să reducem raportul între cel mai mic şi cel mai mare salariu şi să facem un raport de 1 la 12, a trebuit să fie ajustate câteva mii de salarii din România. Aţi văzut scandalul care a urmat, dar acum toată lumea a înţeles cât este de benefică această lege. Noi vrem să nu mai umble cineva, să nu vină cineva să spună nu mai aplicăm aceste legi. Domnul Ludovic Orban a spus că primul lucru pe care îl va face dacă va ajunge la guvernare va fi să abroge legea salarizării şi a fost tras de mânecă de sindicalişti. Am încercat să am discuţii informale cu colegi din Parlament, de la opoziţie, pentru adoptarea legii pensiilor şi ni s-a spus că ei nu vor vota aşa ceva. Este bine ca pensionarii din România să ştie că vor fi direct afectaţi dacă PSD nu va mai fi în măsură să aplice aceste legi pentru că se va modifica guvernarea. Este bine să ştie ce îi aşteaptă”, a precizat Vasilescu.

De asemenea, Olguţa Vasilescu a recunoscut că există unele probleme cu bugetul pentru plata pensiilor. „Sunt discuţii dacă mai avem sau nu bani de pensii şi am avut o confruntare cu preşedintele României. L-am invitat să îşi amintească că a promulgat bugetul şi a văzut că sunt bani. Acum suntem în situaţia în care mai este nevoie de bani de pensii, dar de ce? Pentru că din luna iulie a mai apărut o lege adoptată de Parlament, care la grupele 1 şi 2 de muncă creştea veniturile pensionarilor”, a mai spus aceasta.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. Ce urît se joacă pe traiul bietilor salariati si pensionari , sunt manevre hidoase in politica cind vezi cu nonșalanta cum spune politicianul ca nu voteaza marirea salariilor s-au a pensiilor cu cîtiva lei colea ca sunt opera partidului de guvernamint . Și uite asa cu toate se opereaza intr-o mizerabilă democratie coruptă .

se încarcă...