Protest în Piaţa Victoriei

1

Un nou protest a avut loc aseară în Piaţa Victoriei. Sute de oameni au ieşit în stradă în faţa guvernului pentru a marca o lună de la violenţele jandarmilor la marele miting al diasporei din 10 august. Oamenii au cerut în continuare demisia Cabinetului Dăncilă şi spun că vor ieşi în stradă şi în zilele următoare.

Protestatarii s-au luat la ceartă cu jandarmii care au vrut să îl ridice pe unul dintre participanţii la manifestaţie, după ce acesta le-ar fi adresat injurii forţelor de ordine. Ei au început să scandeze „Jandarmeria apără hoţia!” şi le-au strigat jandarmilor „Slugilor!”.

Oamenii care au participat la protestul de aseară au adus cu ei steaguri tricolore, vuvuzele, dar şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale. Pe una dintre acestea scrie „Infractori de rang înalt, părăsiţi acest palat”.

Protestele care marchează o lună de la violenţele din 10 august din Piaţa Victoriei au fost anunţate pe Facebook şi au fost programate în Bucureşti şi în alte oraşe din România (între care Cluj-Napoca, Arad, Timişoara, Sibiu, Iaşi) şi diaspora.

+0 -0
se încarcă...