Incendiu puternic la o fermă de porci din Brăila. Peste 1.700 de animale au murit

0

Aproximativ 1.700 de porci au murit în urma unui incendiu izbucnit la o fermă din localitatea brăileană Tichileşti. Deşi iniţial se vorbea despre 10.000 de porci, pompierii au reevaluat pagubele şi au anunţat că în interior se aflau peste 2.300 de animale, circa 600 dintre acestea fiind salvate.

Focul a izbucnit la o fermă din localitatea brăileană Tichileşti. În urmă cu câteva săptămâni, în interiorul complexului a fost declarat focar de pestă porcină, peste 35.000 de porci urmând să fie eutanasiaţi în mod preventiv.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 6.00, fiind anunţat de unul dintre paznici.

„Pe noi ne-a anunţat un paznic, am trimis la faţa locului trei autospeciale cu apă şi spumă. Focul este doar la hala cu porci, nu s-a extins la alte clădiri. Au ars aproximativ 1.700 de porci, au fost salvaţi circa 600, iar din hala de 1.000 de mp a ars mare parte din acoperiş, circa 400 mp”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Pompierii au reuşit să stingă focul în jurul orei 7.40, iar acum fac cercetări pentru a stabili cauzele producerii incendiului

În urmă cu câteva săptămâni, în ferma în care a izbucnit incendiul a fost declarat focar de pestă porcină africană. 35.000 de porci au fost sau urmează să fie eutanasiaţi, procedurile fiind greoaie din cauza numărului mare de animale şi a lipsei fondurilor.

+0 -0
se încarcă...