Jandarmeria acuză o lovitură de stat

0

Jandarmeria acuză o lovitură de stat la protestele din 10 august şi a făcut o sesizare la DIICOT în acest sens.

În plângerea penală făcută, Jandarmeria invocă un articol (2/397) din Codul penal care pedepseşte drastic „schimbarea ordinii constituţionale, care pune în pericol securitatea naţională”. Pedepsele prevăzute de acest articol sunt cuprinse între 10 şi 20 de ani închisoare.

DIICOT a înregistrat sesizarea primită marţi din partea Jandarmeriei, dar până la acest moment, însă, nu s-a început urmărirea penală cu privire la fapta denunţată de Jandarmerie.

Despre sesizarea respectivă a vorbit şi ministrul de interne, Carmen Dan, marţi, în Camera Deputaţilor, cu ocazia citirii moţiunii simple care o vizează. Ministrul nu a menţionat cine anume a făcut sesizarea către DIICOT. „Am putut vedea cu toţii şi am urmărit şi eu aseară (n.r. – luni seară) nişte filmuleţe. Cred că sunt aspecte care reies şi din acele înregistrări şi cred eu că instituţiile statului se pot apleca şi pentru a verifica şi aceste situaţii. În plus, am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare”, a declarat ministrul,.

Plângerea Jandarmeriei vine la o lună de la violenţele înregistrate la protestul diasporei din 10 august şi cel mai probabil este însoţită şi de o serie de indicii descoperite de jandarmi, care au analizat în această perioadă imaginile surprinse şi datele obţinute în legătură cu manifestaţia din Piaţa Victoriei. Totodată, plângerea vine după ce la nivel politic s-a vorbit despre o astfel de lovitură de stat. Au făcut declaraţii în acest sens atât Carmen Dan, cât şi Liviu Dragnea.

 

Deja ai votat!
se încarcă...