Liviu Dragnea cere Inspecţiei Judiciare să-l scape de dosare

0

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut Inspecţiei Judiciare (IJ) să verifice toate cele trei dosare în care a fost sau este urmărit penal, afirmând că în fiecare dintre ele procurorii s-au folosit de protocolul încheiat cu SRI în anul 2009, dezvăluie Centrul de Investigaţii Media (CIM), care a obţinut documentul depus de liderul PSD, prin avocat pe 23 august.

În sesizarea sa către IJ, Dragnea afirmă că procurorii s-au folosit de protocolul încheiat între Ministerul Public şi SRI în 4 februarie 2009 în toate cele trei dosare în care a fost sau este cercetat penal. În consecinţă, acesta cere inspecţiei judiciare să verifice „aspectele” pe care le-a sesizat şi să dispună „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”, arată CIM.

Inspecţia Judiciară sau o instanţă de judecată sunt singurele instituţii în măsură să constate, printr-un act oficial, că în instrumentarea unui dosar penal au apărut încălcări ale legii. În ultimii doi ani, sub conducerea cuplului Lucian Netejoru – Gheorghe Stan, IJ s-a remarcat prin constatările defavorabile şi sancţiunile drastice dispuse împotriva magistraţilor consideraţi ostili puterii. Într-un text asumat de redacţia G4Media, IJ sub comanda celor doi este descrisă drept „braţul armat al PSD împotriva magistraţilor”.

Mandatele celor doi şefi ai IJ au expirat la 1 septembrie, iar ministrul Justiţiei a propus prelungirea lor prin ordonanţă de urgenţă a Cabinetului Dăncilă. Însă ordonanţa nu a venit la timp, iar cei doi şefi ai instituţiei au rămas fără funcţii.

Liviu Dragnea – care deja ceruse de mai bine de două săptămâni să analizeze greutatea protocolului Parchet-SRI în instrumentarea dosarelor sale – s-a arătat indignat de intenţia lui Toader privind cariera în notariat. Într-o declaraţie data în 3 septembrie, în prima zi a sesiunii parlamentare, Dragnea nu şi-a putut ascunde nemulţumirea că Toader nu a rezolvat menţinerea în funcţie a celor doi şefi ai IJ.

Deja ai votat!
se încarcă...