Judecătorii l-au perceput pe Dragnea ca pe un „Dumnezeu al Teleormanului”

Dosarul penal în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanţă, la închisoare cu executare intră în linie dreaptă. Judecătorii au motivat prima sentinţă, pronunţată în urmă cu trei luni, aşa că acum curtea supremă poate începe judecarea etapei finale a procesului. Magistraţii îl descriu pe liderul social-democrat ca un „Dumnezeu al Teleormanului” din urmă cu zece ani, care şi-a folosit ilegal enorma influenţă politică şi administrativă de care se bucura. Totul, pentru ca două angajate ale partidului să fie plătite ani buni din bani publici.

În opinia magistraţilor, Liviu Dragnea a adoptat „o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute”.

Al treilea magistrat, care a fost pentru achitare, vorbeşte însă despre probe insuficiente.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la trei ani şi şase luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului, Geanina Arghir şi Constantin Epure, în timp ce Ştefan Pistol a votat pentru achitarea liderului PSD.

Deja ai votat!