sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăNaționalProcesul lui Liviu Dragnea se reia a doua zi după referendum

Procesul lui Liviu Dragnea se reia a doua zi după referendum

Liviu Dragnea urmează să apară în instanță a doua zi după referendumul pe tema schimbării Constituției pentru redefinirea familiei. Primul termen al apelului lui Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive a fost fixat pentru 8 octombrie.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la trei ani şi şase luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul DGASPC Teleorman, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.

Presa dezvăluie că „bătălia” cea mai grea se dă la instanța supremă – pentru modificarea componenței completului care ar putea da sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea Președinta Instanței Supreme, Cristina Tarcea, a fost reclamată la Inspecţia Judiciară pentru că nu ar fi convocat conducerea instituției – după ce au intrat în vigoare modificările aduse Legii privind organizarea judiciară. Miza ar fi schimbarea completelor de judecată de la instanța supremă, inclusiv a celui care va stabili sentința definitivă în cazul lui Liviu Dragnea.

Potrivit schimbărilor făcute de actuala guvernare, completele de cinci judecători nu mai sunt conduse de membrii de drept, precum vicepreşedintele instanței supreme şi şeful Secţiei penale – ci toţi judecătorii din complet sunt traşi la sorţi. Anterior, legislația prevedea că aceste complete au șefii bine stabiliți, iar restul sunt desemnați prin tragere la sorți.

Conducerea instanței supreme ar vrea să amâne schimbarea completelor abia la sfârșitul acestui an, motiv pentru care liderul PSD a acuzat că la Înalta Curte de Casație și Justiție „nu se respectă legea”.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
0.2 ° C
1.6 °
-0 °
92 %
1.8kmh
81 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...