joi, mai 19, 2022
AcasăNaționalBanii pentru irigaţii drenaţi de Vâlcov

Banii pentru irigaţii drenaţi de Vâlcov

Firma Aceti din Slatina, despre care DNA susţinea în 2015 că este controlată de Darius Vâlcov, a încheiat în acest an un contract în valoare de aproape 24 de milioane de lei (fără TVA) cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), condusă de Florin-Ionuţ Barbu, fostul director economic din Primăria Slatina în perioada când Vâlcov era primarul oraşului, scrie G4Media.ro.

Directorul general al ANIF, Florin-Ionuţ Barbu, a fost chiar în comisia de licitaţie care a atribuit contractul firmei Aceti, pe 23 august. E vorba de un lot din cadrul Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România. Firma atribuită de DNA lui Vâlcov a pus mâna pe lotul 4 privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii din „amenajarea hidroameliorativă Călăraşi Râul” şi privind „reabilitarea unităţii plutitoare, înlocuirea electropompelor, înlocuirea conductei de refulare, înlocuirea instalaţiei electrice, etc”. Potrivit presei locale, la ANIF, la serviciul administrativ, lucrează şi vărul lui Darius Vâlcov, Răzvan Langa.

Potrivit Monitorului oficial, în 2016, firma Aceti a fost vândută firmei Topnef Reciclare deţinută de Gheorghe Aurel Deaconu. La firma Topnef Reciclare este angajată Carmen Cismaru, soţia lui Cristian Cismaru, city manager-ul Slatinei, vărul şi fost consilier personal al lui Darius Vâlcov, potrivit declaraţiei de avere a lui Cismaru.

Presa locală notează că Gheorghe Aurel Deaconu este ginerele lui Tudor Popa, asociat cu fostul senator de Olt, Ion Toma, în firma Scadt din Slatina. Această companie a câştigat lotul 3 din Programului Naţional de Reabilitare a Infrastructurii de Irigaţii, cel privind reabilitarea infrastructurii de irigaţii din „amenajarea hidroameliorativă Terasa Ialomiţa Călmăţui”. Contractul firmei Scadt cu ANIF a fost semnat pe 2 august şi este în valoare de 38 de milioane de lei fără TVA.

În rechizitoriul dosarului DNA în care actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat la opt ani de detenţie cu executare se arată că firma Aceti din Slatina era controlată de Vâlcov prin intermediul firmei Rupiah. De altfel, Vâlcov a primit doi ani de închisoare pentru această infracţiune, „efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia”, patru ani pentru trafic de influenţă şi şase ani pentru spălare de bani. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care s-a adăugat un spor, rezultând astfel o condamnare de opt ani. Decizia nu este definitivă, acum se aşteaptă motivarea judecătorilor pentru a începe judecata apelului.

Darius Vâlcov nu a putut fi contactat pentru a-şi preciza punctul de vedere.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.6 ° C
23.6 °
21.6 °
41 %
4.3kmh
5 %
joi
24 °
vin
25 °
sâm
28 °
Dum
19 °
lun
13 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Toată țara vine să facă drumuri la Botoșani.

EDITORIAL

E criză... Și ceea ce e mai rău încă nici nu a început, iar la nivel oficial cel mai mult are de suferit statul,...

GÂNDUL ZILEI

Mult mai important şi cu mai multă greutate decât cuvântul dat este gândul rămas. -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...