Udrea a născut în Costa Rica

0

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, aflată în Costa Rica, a născut o fetiţă, a anunţat Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea. Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spune că în aceste condiţii nu mai există nicio şansă ca aceasta să fie extrădată, întrucât copilul va primi cetăţenie costaricană, iar statul nu va permite separarea lui de mamă. Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute”

„Noi avocaţii vom continua demersurile şi sperăm să obţinem o soluţie de anulare a acestei decizii abuzive”, a declarat Veronel Rădulescu.

Adrian Alexandrov a scris, pe Facebook, că Elena Udrea se simte bine. „Astăzi, ora 14:00, micuţa Eva Maria s-a hotărât să ne ia prin surprindere şi a venit pe lume! Sunt un tătic fericit şi avem o fetiţă frumoasă şi sănătoasă (se pare că seamănă cu tati). Elena se simte bine, iar sarcina a decurs normal”, spune logodnicul Elenei Udrea.

Într-un interviu acordat revistei „Viva”, la începutul lunii, Udrea afirma că va naşte după data de 23 octombrie.

Elena Udrea a fost condamnată în 5 iunie de instanţa supremă la şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul „Gala Bute” şi se află în Costa Rica din luna februarie, fiind dată în urmărire. Udrea apare de la începutul lui iuniei pe site-ul Poliţiei Române ca persoană urmărită. Ca motiv al urmăririi este indicat „mandat de executare a pedepsei închisorii nr. 44 din 05.06.2018 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I a Penală, condamnată la şase ani închisoare”.

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat după fuga fostului ministru al dezvoltării că extrădarea Elenei Udrea, care a depus o cerere pentru obţinerea statutului de refugiat politic, este posibilă chiar şi în absenţa unui acord bilateral în acest sens. El a adăugat că există un precedent.

Deja ai votat!