Dragnea încearcă să-i schimbe pe magistraţii care-l judecă

0

Avocatul Toni Neaşcu a depus ieri dimineaţă o plângere prealabilă la Înalta Curte prin care solicită revocarea a trei hotărâri din 2017 ale Colegiului de conducere prin care au fost desemnate cele două Complete de către cinci judecători din penal pentru 2018. Unul dintre aceste două complete, prezidat de vicepreşedintele ICCJ Iulian Dragomir, va judeca apelul în dosarul angajărilor fictive. Neacşu este avocatul Bombonicăi Prodana, fosta soţie a liderului PSD Liviu Dragnea, dar spune că a făcut plângerea în calitate de avocat al altei inculpate, Olguţa Şefu.

Avocatul susţine că, în 2017, Colegiul de Conducere al Înaltei Curţi ar fi desemnat cele două complete pentru 2018 prin încălcarea legii, în sensul că a decis ca în compunerea acestora să fie membri de drept, în loc ca toţi judecătorii să fie traşi la sorţi.

Plângerea prealabilă la un act administrativ este primul pas pentru deschiderea unui proces la instanţa de contencios. Competenţa de judecată va fi a Curţii de Apel Bucureşti (CAB). Această instanţă este considerată fieful judecătoarei Lia Savonea, membru CSM, fostă preşedintă a CAB, soţia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu ex-senatorul PSD, Cătălin Voicu, condamnat definitiv în două dosare de corupţie la câte şapte ani de detenţie efectivă.

Avocatul Toni Neaşcu a fost judecător membru CSM. În martie 2015, el a fost condamnat definitiv la unan de închisoare cu suspendare pentru fraudă cu ore suplimentare. El a fost găsit vinovat de un complet de cinci judecători condus de un membru de drept, vicepreşedintele ICCJ de atunci, Ionuţ Matei. Atunci însă, Toni Neacşu nu a contestat prezenţa unui membru de drept în complet.

 

+0 -0
se încarcă...