Plângere penală împotriva unui fost şef al Jandarmeriei

Deputatul USR Stelian Ion s-a prezentat ieri la Parchetul General pentru a depune un denunţ pe numele colonelului Sebastian Cucoş, fost şef al Jandarmeriei Române, în prezent prim-adjunct al Jandarmeriei, pe care îl acuză de inducere în eroare a organelor judiciare.

Denunţul formulat de mine şi colegii mei, 28 de parlamentari USR, se referă la infracţiunea de inducere în eroare a organelor judiciare. Sebastian Cucos a minţit în mod inacceptabil organele judiciare, a minţit procurorii, spunând că pe 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat. Este o minciună absolut ridicolă, lucrurile nu pot rămâne la acest stadiu. A trebuit să luăm atitudine, pentru că nu am observat o autosesizare sau altă plângere din partea altcuiva. Este foarte grav că un oficial, un funcţionar, un şef din Jandarmerie foloseşte instituţia sa pentru a induce în eroare organele statului”, a declarat Stelian Ion.

Deputatul USR a explicat că Sebastian Cucoş a depus plângerea la DIICOT pentru a-i da un argument preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, în susţinerea ideii că la protestul din 10 august a avut loc o tentativă de lovitură de stat.

Deputatul a subliniat că ar trebui anchetaţi atât huliganii” care i-au atacat în Piaţa Victoriei pe jandarmi, dar şi politicienii care, eventual, au stat în spatele lor.

Stelian Ion a fost însoţit la Parchet de Vlad Gheorghe, jurist şi consilier parlamentar USR, care a explicat că oferă asistenţă victimelor care s-au constituit părţi civile în dosarul în care sunt cercetaţi penal şefi ai Jandarmeriei.

Deja ai votat!