Peste 100 de pensionari protestează în Piaţa Victoriei

0

Peste 100 de pensionari protestează, la ora transmiterii ştirii, faţă de demersurile Guvernului, căruia îi reproşează că în Legea pensiilor nu este prevăzută creşterea pensiilor cu 45%, aşa cum, spun ei, li s-a promis.

„Pentru mărirea pensiei. Am muncit peste 35 de ani cotizat şi am pensia de 969 de lei. Am fost şi economist, n-am fost paznic. Ce rău îmi pare de ţara asta! Sunt din Slatina. Am venit pentru ce au promis şi nu dau”, a spus o pensionară.

„Cer să ne mărească pensiile cu 45%, că aşa au promis. Eu am lucrat la primărie 29 de ani. Sunt tot din Slatina”, a spus, pentru MEDIAFAX, Florica.

„Am venit pentru că uitaţi cum scrie: 45% din salariul brut pe economie, produs în viitoarea Lege a pensiilor care este proiect de lege. Noul Guvern vrea să elimine această prevedere care este în 263/2010. Oricum suntem sub salariul mediu brut pe econmie ca pensie. În 2017, salariul mediu era de 3000 de lei şi punctul de pensie e 1.100. Oricum vrea, nici legal nu putem să cerem. Am lucrat 36 de ani şi grupa de muncă 42. Am lucrat în domeniul metalurgiei. Nu îmi ajunge salariul. Doar pentru datorii şi să mănânc. Doamna ministru a dat legea care a spus că majoreazătoate pensiile cu grupa I şi grupa a II-a. Am auzit cu orechile mele. Legea a apărut şi nu măreşte decât la grupele speciale”, a spus un pensionar venit din Târgovişte pentru protest.

+0 -0
se încarcă...