Zeci de mii de pelerini la moaştele Cuvioasei Parascheva

0
Zeci de mii de pelerini la moaştele Cuvioasei Parascheva

Aproximativ 45.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva până aseară.

De asemenea, până vineri seara un număr de 105 persoane au avut nevoie de asistenţă medicală, dintre care şase au fost duse la spital. Pelerinii stau în medie câte cinci ore şi jumătate la rând pentru a se închina la sfintele moaşte.

Circulaţia în centrul municipiului Iaşi s-a desfăşurat cu dificultate, fiind înregistrate blocaje în trafic, după ce peste 150 de autocare, puse la dispoziţia pelerinilor care au vrut să participe la hramul Sfintei Parascheva de către Primăria din Voluntari au ajuns în oraş. Joi şi vineri, o porţiune de drum, situată între Podu Roş către Podul de Piatră, a fost închisă circulaţiei pentru a putea fi parcate autocarele venite cu pelerini. Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu zecile de autocare blocate pe Splaiul Bahluiului, aproape de centrul oraşului, care au creat haos în traficul ieşean.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Iaşi, Anca Vînjac a declarat că au fost luate măsuri suplimentare pentru dirijarea traficului în zonele respective.

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, a scris pe Facebook că au plecat la Iaşi cu 153 de autocare peste 7.000 de pelerini.

+0 -0

se încarcă...