Un milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi

0

Partidul Mişcarea Populară (PMP) va depune în această săptămână, la Camera Deputaţilor, listele cu peste un milion de semnături adunate de la cetăţenii din întreaga ţară care susţin iniţiativa de revenire la alegerea primarului în două tururi.

„Vreau să le mulţumesc celor peste un milion de români care au semnat pentru revenirea alegerii primarului în două tururi. Peste 3.000 de membri ai PMP, timp de jumătate de an au promovat această campanie pe care partidul nostru a iniţiat-o, pentru că noi credem că este foarte important ca un subiect precum alegerile locale să nu rămână doar un subiect la discreţia partidelor politice. Am văzut în 2012, în 2016, primari aleşi sub 10% din numărul total de alegători care gestionează resursele unei comunităţi. Pentru că noi credem că cea mai corectă soluţie pentru români este revenirea la alegerea în două tururi pentru primari, am iniţiat această campanie”, a afirmat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Legea cu privire la alegerea primarilor în două tururi, propusă de PMP, a fost adoptată, ce-i drept tacit, în Senat, încă din mai 2016. „Acum vom merge cu cele un milion de semnături la Parlament pentru a le cere şi deputaţilor să voteze revenirea la alegerea primarului în două tururi. Sigur că, cunoaştem care sunt opţiunile publice cu privire la alegerea primarului în două tururi, însă faptul că există parlamentari din arcul guvernamental care susţin revenirea la alegerea primarului în două tururi ne face să fim optimişti în ceea ce priveşte demersul pe care PMP l-a iniţiat”, a susţinut Tomac, adăugând că dacă nu se revine la alegerile în două tururi, va cere lui Iohannis să convoace un referendum pe această temă.

 

+0 -0
se încarcă...