Societatea civilă atacă în instanţă Executivul

0

Foştii membri ai Consiliului Economic şi Social (CES) reacţionează dur după ce premierul a decis să-i schimbe pe 13 dintre cei 15 membri ai Societăţii Civile din CES din cauza absenţelor, dar şi a criticilor aduse proiectului noii legi a pensiilor. Foştii membrii ai consiliului spun, însă, că motivele revocării au fost altele şi că vor ataca decizia în instanţă.

Decizia de revocare a celor 13 membri ai CES a fost publicată pe 11 septembrie în monitorul oficial, cu toate că mandatul acestora ar fi expirat abia la sfârşitul lui 2020. Nici până acum, foştii membri nu au fost anunţaţi oficial de schimbare. „Nu am primit eu pe persoană fizică o adresa de la Ministerul Muncii că nu mai fac parte din CES. E de neînţeles, fără să ne anunţe, fără să ştim că se face o verificare, pur şi simplu, a venit ca o bombă”, a declarat Gheorghe Chioaru, fost membru CES.

Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu este cea care a înaintat cererea către premier pe motiv că unii membri lipseau constant de la şedinţele consiliului, dar şi pentru că aceştia au criticat mai multe proiecte legislative, precum legea pensiilor sau cea a insolvenţei.

 

+0 -0
se încarcă...