luni, iulie 4, 2022
AcasăNaționalLege revotată în Camera Deputaţilor până a trecut

Lege revotată în Camera Deputaţilor până a trecut

Modificările la Legea pentru combaterea spălării banilor au fost adoptate, ieri, de Camera Deputaţilor, după ce au fost supuse de două ori la vot. Prima dată, proiectul a căzut, lipsindu-i două voturi, prilej ca reprezentanţii opoziţiei să tragă concluzia că PSD-ALDE nu mai deţin majoritatea necesară adoptării legilor.

„Cascadorii râsului. După ce legea a picat la prima încercare, Dragnea a ordonat repetarea votului şi legea a trecut cu câteva voturi. Parlament de cascadorii râsului”, a scris pe Facebook deputatul USR Cristian Ghinea.

Iniţial, legea a fost respinsă, înregistrându-se 163 de voturi „pentru”, 115 „împotrivă” şi patru abţineri. Ulterior, când votul a fost reluat, legea a fost adoptată cu 170 de voturi „pentru”, 70 „împotrivă” şi o abţinere.

Întrebat în legătură cu această situaţie, liderul UDMR Kelemen Hunor a spus: „E o porcărie!”. El  precizat ulterior că se referă la vot în sine, nu la lege sau la Directiva europeană care trebuia aplicată prin adoptarea ei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu înţelege motivele supărării opoziţiei şi ONG-urilor şi a spus că s-a impus reluarea votului deoarece nu toţi colegii au apucat să voteze.

Legea a fost adoptată de Senat în urmă cu o lună, iar Camera Deputaţilor este cameră decizională, astfel încât legea va merge la promulgare.

Proiectul de lege conţine mai multe prevederi controversate şi criticate de organizaţiile nonguvernamentale. Una dintre ele stabileşte ca ONG-urile – toate cu excepţia organizaţiilor minorităţilor naţionale – să fie obligate să raporteze toţi beneficiarii finali, adică toate persoanele care primesc ajutor financiar din partea acestor organizaţii. În majoritatea UE, asociaţiile şi fundaţiile sunt excluse de la obligaţia de raportare a beneficiarilor.

Opoziţia a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională în cazul acestei legi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
25.4 ° C
25.6 °
24 °
60 %
1.2kmh
94 %
Dum
25 °
lun
34 °
mar
36 °
mie
27 °
joi
27 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9464

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

De când cu scumpirile astea la carburanți, altfel se merge la supermarket.

EDITORIAL

Pentru a înțelege de ce nu e apă în județ, e nevoie de o foarte succintă recapitulare. Regia de apă, subordonată CJ, e căpușată...

EPIGRAMA ZILEI

Din cauza unui singur ins Cu aberantul lui război, Rusofobia s-a extins Mai abitir ca Sars Cov 2! - Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...