România despăgubeşte un protestatar amendat de jandarmi

0

Guvernul României trebuie să plătească daune materiale şi morale în valoare 4.500 de euro unui cetăţean român pentru ca acesta să-şi retragă un proces intentat României la CEDO. Bărbatul s-a plâns că a fost amendat de jandarmi după ce a participat la un protest lângă Palatul Parlamentului.

Magistraţii europeni au decis să scoată de pe rol procesul intentat de român, după ce acesta a făcut o înţelegere amiabilă cu Guvernul, scrie Ziare.com.

„La 26 iunie 2018 şi 16 iulie 2018, Curtea a primit declaraţiile de înţelegere amiabilă semnate de părţi în baza cărora reclamantul a fost de acord să renunţe la orice alte cereri împotriva României cu privire la faptele care au dat naştere acestei cereri în schimbul unui angajament al Guvernului de a-i plăti 4.500 de euro pentru a acoperi orice daune materiale şi morale, precum şi costuri şi cheltuieli, care vor fi convertite în moneda statului pârât la rată aplicabilă la dată plăţii şi vor fi libere de orice taxe care ar putea fi aplicabile”, se arată în hotărârea CEDO.

Banii urmează să fie plătiţi în termen de trei luni de la data comunicării deciziei.

Românul a primit o amendă, dată de Jandarmerie, prin poştă, în noiembrie 2013. Bărbatul participase cu câteva zile în urmă la o demonstraţie publică neautorizată pe trotuarul de lângă curtea Parlamentului României.

+0 -0
se încarcă...