Închisoare pe viaţă pentru criminala de la metrou

0

Femeia acuzată că a aruncat o tânără în faţa metroului, în decembrie anul trecut, Magdalena Șerban, a primit închisoare pe viaţă. Tribunalul Bucureşti a dictat, după un proces care a durat o jumătate de an, prima sentinţă în acest proces. Decizia vine după ce medicii legişti au stabilit că, deşi Magdalena Şerban suferă de tulburări psihice, poate totuşi să răspundă penal. De asemenea, instanţa de judecată a decis să o oblige pe Magdalena Șerban la urmarea unui tratament medical pentru ameliorarea stării ei de sănătate. Judecătorii au hotărât şi ca Magdalena Şerban să plătească daune rudelor victimei ucise în decembrie anul trecut, dar şi tinerei care a reuşit să se salveze, 60.000 de euro în total. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată în următoarele zece zile.

Magdalena Şerban a fost condamnată pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de omor şi omor calificat.

Pe 12 decembrie 2017, în timp ce se afla pe peronul staţiei de metrou Dristor 1, Magdalena Şerban a împins o tânără spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe şine, în timp ce aceasta încerca să se agaţe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acţiuni, tânăra a fost lovită de trenul ce intra în staţie şi a decedat.

Cu câteva ore înainte, femeia a încercat să împingă o altă tânără spre linia de metrou în staţia Costin Georgian, însă aceasta s-a opus şi nu a păţit nimic.

Deja ai votat!
se încarcă...