Primarul PSD din Deveselu a cerut şpagă pentru drumul spre scutul antirachetă

0

Detalii inedite ies la iveală din rechizitoriul primarului PSD din Deveselu, Ion Aliman, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită. În 2015, edilul ar fi cerut şpagă 70.000 de lei, reprezentând un comision de 5% din contractul de reabilitare drumuri comunale din localitate, printre care şi drumul militar de 620 de metri care leagă DN 54 Caracal – Corabia de baza militară de la Deveselu, unde se află scutul militar antirachetă al NATO, susţin procurorii, potrivit G4Media.

„Aliman Ion a dorit să ţină blocaţi aceşti bani până la momentul negocierii şi stabilirii unui comision, pentru sine, cu titlu de mită, în legătură cu drumul militar”, se arată în rechizitoriul ce a fost pus la dispoziţia G4Media.ro de către DNA în formă anonimizată.

Contractul de reabilitare drumuri era în valoare de peste 9,2 milioane de lei. Numai drumul militar a costat aproape 1,3 milioane de lei, potrivit documentului DNA. Până la urmă, primarul nu a mai primit banii şi procurorii l-au trimis în judecată pentru infracţiunea de luare de mită „sub forma pretinderii”. Firma care a realizat lucrările este Construct Plus din Giurgiu a lui Mădălin Stan, finul lui Nelu Iordache, un alt afacerist cu probleme penale la DNA.

Lucrările privind baza militară care găzduieşte scutul antirachetă au costat Guvernul SUA 400 milioane dolari. Se adaugă 20 de milioane de dolari cheltuiţi anual pentru funcţionarea sistemului, potrivit oficialilor americani. Ulterior, scutul a intrat în jurisdicţia NATO.

+0 -0
se încarcă...