Valiză cu documente Tel Drum găsită pe câmp

O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces în timpul percheziţiilor, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, a anunţat, sâmbătă seară, Rise Project, într-o postare pe Facebook, intitulată #Teleormanleaks. Valiza ar conţine mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video de la evenimentele companiei. „Vă informăm că există «Teleorman Leaks». O valiză cu informaţii esenţiale din interiorul corporaţiei Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziţionat fizic şi informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă Rise Project din judeţ”, este mesajul postat, sâmbătă seară, de Rise Project, pe pagina de Facebook şi intitulat #Teleormanleaks.

Potrivit notiţei de pe Facebook, valiza ar conţine „un hard negru în care a fost salvat tot conţinutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum”, dar şi mii de facturi, contracte, bilanţuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, ordine de plată. În plus, ar exista în valiză „documente personale ale unor interpuşi”, rapoarte de audit, tabele contabile, 14.800 de fotografii şi video de la evenimentele companiei, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuţii – majoritatea provenind din backup-ul mai multor telefoane. De asemenea, potrivit Rise Project, ar exista în valiză 54.710 mail-uri şi ataşamentele de pe adresa de serviciu, dar şi o agendă cu aproape o mie de numere de telefon.

„Agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: «Băsescu», «Hrebe», «Dăncilă», «Bănicioiu», «Pieleanu». Unul se remarcă, scris cu pauză între majuscule: «L I V I U»”, se mai arată în mesajul postat de Rise Project.

În plus, în valiză s-ar afla copii ale unor documente personale ale familiei Dragnea, Rise Project publicând o copie a diplomei de Bacalaureat a lui Dragnea N.L. Valentin Ştefan.

În noiembrie anul trecut, compania din Teleorman a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene. În dosare este urmărit şi Liviu Dragnea. El este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri UE. Potrivit procurorilor, Dragnea a săvârşit infracţiunile pe când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Pe 17 ianuarie, DNA a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale Tel Drum. De asemenea, procurorii anticorupţie au pus şi poprire asupra conturilor companiei, până la concurenţa a 32 de milioane de lei. Suma reprezintă foloasele necuvenite obţinute de Tel Drum plus obligaţiile fiscale neachitate către stat.

Procurorii DNA au impus sechestru pe averile persoanelor implicate în Dosarul „Tel Drum”, măsura vizându-l şi pe liderul PSD Liviu Dragnea. Tel Drum şi-a cerut insolvenţa deşi afacerea este una profitabilă, proces blocat de procurori. În 2016, ultimul an raportat, firma a avut afaceri de 223,5 milioane lei şi un profit net de 2,1 milioane lei. Firma de construcţii Tel Drum a fost prezentată în presă ca fiind „patronată din umbră” de actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, ipoteză negată repetat de acesta.

Deja ai votat!