Niculae Bădălău amendat după ce hoţii i-au spart casa

0

„Baronul PSD de Giurgiu”, Niculae Bădălău, a fost amendat ieri de poliţişti cu 5.000 de lei pentru că nu îşi ţinea pistolul în seif, aşa cum prevede legea. De asemenea, lui Bădălău i-a fost anulat şi permisul de port-armă pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit legii 295 / 2004, „titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii”. Potrivit aceluiaşi act normativ, în cazul în care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, măsura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de cinci ani.

Potrivit unor surse judiciare, oamenii legii încearcă recuperarea unor imagini de pe camerele de supraveghere instalate acasă la Bădălău, ipoteza luată în calcul fiind că hoţii au studiat cu atenţia locuinţa senatorului PSD înainte de a da spargerea. Anchetatorii speră ca hoţii să apară pe imagini, dar din primele cercetări au constatat că toate camerele de supraveghere au fost mai mult oprite decât pornite.

Niculae Bădălău a făcut sâmbătă dimineaţă o plângere la Poliţie, reclamând spargerea casei sale, potrivit unor surse din Poliţie. Hoţii i-au spart casa din Bolintin Vale, intrând mascaţi în timp ce senatorul era în locuinţă, fără ca demnitarul să audă nimic.

Potrivit surselor citate, hoţii i-au furat lui Bădălău un pistol Beretta, bani, bijuterii şi acte.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Giurgiu are un cerc de persoane bănuite.

Deja ai votat!
se încarcă...