one + 11 =

O nouă parola a fost trimisă către email-ul tău.

Parlamentul European a votat rezoluţia referitoare la statul de drept în România, după dezbaterile pe această temă pe care le-a organizat în februarie 2017, februarie şi octombrie acest an. Rezultatul votului a fost 473 voturi „pentru”, 151 „împotrivă”, 40 abţineri.

Grupul europarlamentar Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor (S&D) a susţinut rezoluţia privind statul de drept în România, adoptată ieri de Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg, dar subliniază nevoia de creare a unui mecanism independent pentru a monitoriza situaţia democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale în fiecare stat membru.

Votul a avut loc ieri la Strasbourg.

Parlamentul European îndeamnă Parlamentul şi Guvernul României să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar.

De asemenea, eurodeputaţii invită Comisia Europeană „să monitorizeze acţiunile întreprinse de autorităţile române pe baza recomandărilor”.

Totodată, Legislativul european condamnă „intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018.

Eurodeputaţii „îndeamnă autorităţile române să contracareze orice măsuri care ar dezincrimina corupţia”,  şi „să aplice strategia naţională anticorupţie”.

Apreciază calitatea articolului

2 VOTURI - MEDIE: 3,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...