USR şi Dacian Cioloş cer anticipate

0

Uniunea Salvaţi România şi Mişcarea România Împreună (RO+) fac un apel către politicienii responsabili să înţeleagă gravitatea semnalului transmis de la Bruxelles şi să acţioneze în interesul României şi al românilor trimiţând de urgenţă Guvernul Dăncilă la coşul de gunoi al istoriei. De asemenea, fac un apel la acţiune, în ultimul ceas, pentru a declanşa alegeri anticipate. „Aceasta este forma democratică prin care se redă cetăţenilor posibilitatea să-şi aleagă singuri viitorul ţării: gaşca infracţională Dragnea sau România europeană!”, se arată într-un comunicat comun al celor două formaţiuni.

USR şi RO+ arată că marţi a fost transmis un ultim semnal de alarmă pe care autorităţile europene îl dau, clar şi răspicat, în ceea ce priveşte abuzurile şi devierile de la statul de drept ale actualei coaliţii PSD-ALDE. „USR şi RO+ îşi exprimă îngrijorarea faţă de reacţiile din partea liderilor PSD-ALDE la publicarea raportului MCV, care nici după ce partenerii europeni le-au pus oglinda în faţă nu vor să recunoască că subminează statul de drept din România şi îndepărtează ţara noastră de valorile europene. Această coaliţie periculoasă a modificat Legile Justiţiei şi Codurile Penale fără să ceară avizul Comisiei de la Veneţia, a minţit cu neruşinare ambasadele şi oficialii europeni, şi-a gazat proprii cetăţeni încălcând drepturile şi libertăţile pe care UE le protejează, a adoptat legi care intimidează societatea civilă şi a încercat să restricţioneze libertatea presei”, se arată în comunicat.

USR şi RO+ spun că nu se poate aşa şi că vor o Românie care să meargă înainte în UE, o Românie care să conteze în Europa şi să lucreze acasă la consolidarea democraţiei, întărirea statului de drept şi la prosperitatea propriilor cetăţeni.

+0 -0
se încarcă...