PSD Spania cere demisia Gabrielei Firea

Reprezentanţii PSD Spania solicită demisia Gabrielei Firea din funcţiile pe care le deţine în partid, acuzând faptul că primarul general al Capitalei, în cadrul vizitei pe care a efectuat-o recent la Madrid, nu şi-a alocat timp pentru discuţii cu membrii comunităţii româneşti din această ţară.

„În ciuda eforturilor noastre de a o contacta pe doamna primar (n.r. – Gabriela Firea) sau echipa de consilieri a dumneaei, înainte, în timpul, chiar şi după finalizarea vizitei, ne-a fost absolut imposibil de a stabili o linie de comunicare. Putem înţelege o agendă încărcată, poate chiar şi un refuz, dar ce nu înţelegem este ignorarea a peste un milion de români ale căror probleme trebuiau puse pe masa discuţiilor cu edilul Madridului, cât şi cu ceilalţi demnitari spanioli”, se arată într-un comunicat al PSD Spania, semnat de vicepreşedintele organizaţiei, Claudiu-Traian Covaciu.

Totodată, el invocă „indiferenţa” cu care au fost trataţi românii din Spania. „Respectul faţă de români, preţuirea, schimbul de experienţă, programe de reintegrare, fie în România, fie în Spania, – toate sunt cuvinte goale dacă nu îţi aloci cinci minute să vorbeşti cu cei pe care pretinzi că vrei să îi ajuţi şi reprezinţi”, spun reprezentanţii PSD Spania.

Astfel, reprezentanţii PSD Spania solicită conducerii organizaţiei PSD Diaspora şi conducerii centrale a partidului ca în următorul for statutar al partidului să se supună spre analiză această situaţie „inadmisibilă şi jignitoare la adresa comunităţii româneşti”. „Cerem imperios demisia doamnei Gabriela Firea din structurile de conducere ale Partidului Social Democrat”, se mai arată în comunicat.

 

Deja ai votat!