spot_img
sâmbătă, mai 4, 2024
AcasăNaționalDragnea, la vânătoare cu şefii Tel Drum

Dragnea, la vânătoare cu şefii Tel Drum

Jurnaliştii de la Rise Project au publicat sâmbătă un clip prin care anunţă un nou episod din #TeleormanLeaks. Ei susţin cp au primit o valiză de la un teleormănean în care se aflau documente importante ale companiei Tel Drum şi imagini în care apar oameni importanţi din firmă, dar şi Liviu Dragnea.

Liderul PSD a susţinut după apariţia primelor dezvăluiri din valiza Rise Project, că nu s-a mai văzut cu directorul Tel Drum, Petre Pitiş, de „peste 10-15 ani”. Însă, un document dintre cele publicate până acum de Rise Project arată că cei doi au participat la o vânătoare pe 4 ianuarie 2014, adică acum patru ani. Iată că acum jurnaliştii de la Rise Project publică şi imagini de la o partidă de vânătoare în care apare liderul PSD.

În clip, Liviu Dragnea apare la o partidă de vânătoare alături de lideri importanţi din PSD, precum Marian Oprişan, Paul Stănescu, Dumitru Buzatu, Adrian Ţuţuianu, Constantin Niţă ori Nicuşor Constantinescu.  Mai apar şi Petre Pitiş, director general Tel Drum, Mircea Vişan, director tehnic al Tel Drum, Dacian Pene, fost director mecanizare Tel Drum şi Florea Neda, acţionar Tel Drum, fost manager.

De asemenea, apare şi Costel Comana, fost patron al unei firme feroviare, care în 2015 s-a sinucis într-un avion ce mergea din Brazilia în Costa Rica. El a cumpărat în 2009 de la Liviu Dragnea mai multe terenuri şi imobile, pentru suma de un milion de euro. „E un colaj de imagini video şi fotografii care nu sunt făcute într-o singură dată. Am analizat imaginile care se întind pe o perioadă mai mare de nouă ani. Ele încep din 2009. Vedem cine a participat la aceste partide de vânătoare. Majoritatea dintre ei sunt membrii PSD cu funcţii importante în stat. Sunt sute de partide de vânătoare. Nu toate au loc în Belina. Sunt cel puţin şapte fonduri de vânătoare”, a explicat, pentru Digi24, Elena Dumitru, jurnalist Rise Project.

 

Buzatu: „Nu am avut nicio legătură cu niciun Tel Drum”

 

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu afirmă, referindu-se la imaginile în care apare la o partidă de vânătoare alături de Liviu Dragnea, de alţi lideri PSD şi de membri ai conducerii Tel Drum, că a fost invitat de unii colegi să meargă cu ei, că a fost la multe vânători alături de Liviu Dragnea şi că nu a avut niciun fel de legătură cu Tel Drum. „Eu am fost de multe ori la vânătoare, am permis, sunt posesor de arme şi mă duc unde şi când pot şi eu la vânătoare… Eu am fost de mai multe ori în compania a mai multor oameni, printre care s-a numărat şi Liviu Dragnea sau printre care m-am numărat şi eu. Nu cred că trebuie ţinute minte toate prostiile astea”, a declarat Buzatu la Digi24.

Întrebat dacă ştia că acolo sunt şi patronii sau responsabilii de la Tel Drum, el a răspuns: „Nu am avut nicio legătură cu niciun Tel Drum, am fost invitat doar de unii colegi să merg împreună cu dânşii la vânătoare”.

Pe 5 noiembrie, Rise Project a publicat primele dezvăluiri dintr-o serie bazată pe mii de documente, numere de telefon, emailuri, fotografii şi clipuri video vând legătură cu compania Tel Drum.

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Prejudiciul în acest dosar este de 30 de milioane de lei prin abuz în serviciu şi de 20 de milioane de euro prin fraudarea fondurilor europene.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
18.6 ° C
18.6 °
18.6 °
77 %
2.8kmh
58 %
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...