Ilan Laufer, pus la zid pentru atacul josnic la preşedinte

0

Marţi seară, Ilan Laufer a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul pentru numirea sa în funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale ar reprezenta „un nou act de antisemitism”.

Preşedintele Klaus Iohannis condamnă ferm folosirea unor teme deosebit de sensibile în scop politic, subliniind că referinţele la antisemitism şi nazism în disputa politică sunt iresponsabile şi denotă grave carenţe de educaţie, cultură, diplomaţie şi istorie.

Şeful statului consideră că Ilan Laufer, „însuşindu-şi cu bună ştiinţă un text cu acuzaţii ridicole, lipsite de orice fundament real, a picat testul maturităţii, preferând să joace rolul de portavoce a propagandei toxice pesediste”. „Personajele care proferează asemenea acuzaţii scandaloase se descalifică automat şi nu pot ocupa sub nicio formă înalte demnităţi în statul român”, se precizează într-un comunicat al Preşedinţiei.

Ieri, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că se delimitează total de afirmaţiile făcute de Ilan Laufer cu o zi înainte, iar premierul Viorica Dăncilă a susţinut că declaraţia lui Laufer nu a fost asumată şi de ea.

„Astăzi, în anul 2018, am fost respins de către preşedintele României, Klaus Iohannis. Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării, fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis. Aşa cum se ştie, domnul Iohannis a avut mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite. A refuzat şi blocat numirea unui ambasador în Israel, dorind pe această cale să saboteze relaţia dintre România şi Israel. Totodată, vă pot spune că a contribuit inclusiv la sabotarea şedinţei de guvern comune care trebuia să aibă loc între Guvernul israelian şi cel român”, a spus Laufer, marţi seară, după ce a fost refuzat ca ministru.

 

+0 -0
se încarcă...