Opoziţia vrea moţiune de cenzură în decembrie

10 decembrie este data la care opoziţia va depune moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE. Informaţia a fost făcută publică de deputatul PNL Ioan Cupşa, care nu a dezvăluit însă dacă PNL, USR şi PMP au reuşit să convingă UDMR şi parlamentari ai puterii să se alăture acestui demers.

„Moţiunea de cenzură va fi depusă în jurul datei de 10 decembrie şi va fi dezbătută în săptămâna următoare. Sperăm ca această moţiune de cenzură să treacă, să aibă succes şi să vedem un nou guvern remaniat, pentru că nu a fost un guvern remaniat acest guvern Dăncilă. Avem nevoie de 50-60 de voturi, vreo 50 sunt care mai trebuiesc atrase, cel puţin în teorie de la Partidul Social Democrat. Ca urmare a tensiunilor care au apărut în ultima perioadă de timp în PSD cred că este posibil ca această moţiune de cenzură este posibil să treacă”, a declarat Ioan Cupşa, deputat PNL de Bihor.

Informaţia a fost confirmată şi de liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. Ea a afirmat că toţi parlamentarii din Opoziţie susţin moţiunea de cenzură şi că se discută cu cei din UDMR, PSD şi ALDE pentru a le obţine sprijinul.

Deja ai votat!