Iohannis reclamat la CCR de Dăncilă

0
Iohannis reclamat la CCR de Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, ieri, că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR), după ce preşedintele Klaus Iohannis nu a luat nicio decizie în ceea ce priveşte numirea noilor miniştri de la Dezvoltare şi Transporturi, Lia Olguţa Vasilescu, respectiv Mircea Drăghici.

Anunţul a fost făcut după ce, la Parlament, s-a consumat o întâlnire între premierul Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea. La discuţie a participat şi Lia Olguţa Vasilescu.

Cei doi au discutat despre sesizarea împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, în condiţiile în care şeful statului amână decizia în cazul celor doi miniştri propuşi de Coaliţie, iar PSD a anunţat că nu mai tolerează întârzierea. „Ne vedem obligaţi să facem această sesizare la CCR”, a spus Dăncilă, după întâlnirea pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea, în biroul acestuia de la Parlament.

Ea a precizat că a avut o discuţie le telefon cu preşedintele Iohannis, care i-a spus că mai analizează şi până săptămâna viitoare nu va lua nicio decizie.

Întrebată dacă în opinia sa Klaus Iohannis încalcă Constituţia, Viorica Dăncilă a răspuns: „Constituţia nu ştiu dacă o încalcă. Probabil şi dânsul este documentat şi va face tot ce este posibil să nu încalce Constituţia. Importantă este responsabilitatea pe care o avem acum, în prag de preluare a Preşedinţiei Consiliului UE. Eu cred că acest lucru impune mai multă responsabilitate din partea tuturor. Nu este un examen pe care îl dă Guvernul României sau Viorica Dăncilă. Este un examen pe care îl dă România şi de modul în care vom gestiona preluarea şi exercitarea preşedinţiei vom fi toţi judecaţi, noi ca ţară”.

Liderul PSD a anunţat de miercuri seară că va discuta cu Viorica Dăncilă despre sesizarea CCR pentru un conflict juridic cu preşedintele Klaus Iohannis, care nu a semnat remanierile la Transporturi şi Dezvoltare Regională.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, pentru Antena 3, că draftul sesizării CCR în privinţa remanierilor este redactat.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că încă nu a finalizat analiza privind remanierile, iar despre blocajul care s-ar crea pentru că demisiile miniştrilor devin efective, preşedintele a replicat: „Soluţia este la PSD, n-au decât să vină cu oameni performanţi”.

+0 -0

se încarcă...