Parlamentar ALDE incompatibil şi după o decizie CEDO

0

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că deputatului ALDE nu i-au fost încălcate drepturile pe durata procedurii administrative şi a proceselor pe care ea le-a iniţiat după ce a fost declarată, de către Agenţia Naţională de Integritate, ca fiind în conflict de interese administrativ. Steluţa Cătăniciu, care este membră a Comisiei speciale conduse de Florin Iordache, calitate din care se ocupă de modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor penale, nici nu ar fi trebuit să fie parlamentar ca urmare a concluziilor ANI.

După ce ANI a declarat-o în conflict de interese administrativ, în martie 2013, deputatul ALDE a contestat în instanţă raportul Agenţiei. A pierdut la Curtea de Apel Cluj şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce nu a împiedicat-o să se adreseze CEDO. „Declară cererea ca fiind inadmisibilă”, a fost concluzia CEDO, potrivit ziare.com.

După ce ICCJ nu i-a dat câştig de cauză, menţinând decizia de conflict de interese, Steluţa Cătăniciu a declarat că nu are de ce să părăsească Legislativul. „Sentinţa pronunţată de ICCJ nu schimbă cu nimic situaţia mea. Da, s-ar fi schimbat dacă era admisă contestaţia în anulare, dar cum nu a fost, practic rămâne în vigoare sentinţa din noiembrie, 2015. Şi nu am niciun motiv pentru care ar trebui să demisionez, pentru că eu am respectat această sentinţă, aşa cum de altfel a respectat-o şi Parlamentul”, spunea deputatul ALDE. Cum politicianul avea interdicţie de a mai ocupa vreo funcţie publică, dar colegii i-au validat mandatul de parlamentar, cazul său a apărut şi în cele două rapoarte MCV din 2017.

+0 -0
se încarcă...