marți, martie 19, 2024
AcasăNaționalPoliţia Teleorman îi hărţuieşte pe jurnaliştii de la Rise Project

Poliţia Teleorman îi hărţuieşte pe jurnaliştii de la Rise Project

Jurnaliştii de la Rise Project au fost înştiinţaţi de către Poliţia din Teleorman că sunt vizaţi într-un dosar penal deschis în urma unei plângeri făcute de directorul Tel Drum, Petre Pitiş.

„După miliţia datelor personale, ne caută şi poliţia din Teleorman. Cu aceleaşi griji: sursele noastre şi arhiva #TeleormanLeaks. Petre Pitiş, directorul Tel Drum, a făcut plângerea, iar comisarul Valentin Dumitraşcu, şeful IPJ Teleorman, a trecut la fapte. Sunt prieteni. Ambii au mers la vânătoare cu Liviu Dragnea de nenumărate ori, semnând frecvent registrele grupării şi distrându-se printre cadavre în efectiv complet cu baronii PSD. Vă mulţumim că ne urmăriţi. Continuăm”, au anunţat, pe Facebook, jurnaliştii de la Rise Project.

Acestora li se cere să-şi dezvăluie sursele şi să spună dacă au predat vreunei autorităţi documentele. „La această unitate de poliţie se află în lucru dosarul penal cu numărul de mai sus, privind sesizarea numitului Petre Pitiş, director al Tel Drum din care rezultă faptul că un localnic a găsit într-o zonă rurală a judeţului Teleorman o valiză conţinând hard-disk, o tabletă, un stick usb şi alte documente, având legătură cu societatea mai sus menţionată, bunuri care au fost predate organizaţiei dumneavoastră. Ulterior, în spaţiul public, au fost prezentate fotografii, filme, respectiv s-a afirmat că aceste dispozitive ar aparţine Tel Drum. Tot în spaţiul public, a fost prezentată informaţia că, într-o convorbire publicată pe site-ul riseproject, persoane din această organizaţie au afirmat vineri, 02.11.2018, că se află în posesia valizei de o săptămână. Având în vedere cele mai sus menţionate, vă rugăm să ne comunicaţi în cel mai scurt timp posibil: data la care aţi intrat în posesia bunurilor respective, cu descrierea acestora; identitatea persoanei care v-a predat bunurile; dacă bunurile au fost predate autorităţilor, cu specificarea identităţii autorităţii către care s-au predat şi data la care s-au predat;  alte detalii care au legătură cu cele mai sus menţionate”, se arată în document.

Documentul este semnat de comisarul şef de poliţie Dumitraşcu Valentin, şeful Inspectoratului de Poliţie Teleorman, şi comisarul-şef de poliţie Copăceanu Geani, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Teleorman.

În urma publicării primelor informaţii din celebra valiza, Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a exercitat presiuni asupra jurnaliştilor pentru a-şi divulga sursele.

Nu este prima dată când Rise Project este supusă presiunilor instituţiilor statului controlate de către puterea PSD. Anul trecut, după mai multe anchete care devoalau averea lui Dragnea din Brazilia şi afacerile acestuia, ANAF a făcut un control inopinat redacţiei. În paralel au fost descinderi şi la HotNews.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
1.6 ° C
1.7 °
0.5 °
89 %
2.7kmh
60 %
mar
5 °
mie
5 °
joi
8 °
vin
10 °
sâm
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Se lucrează în grup, că o parte din angajați trebuie să supravegheze trecătorii.

EDITORIAL

Pe vremea când Petre Daea a transformat Ministerul Agriculturii într-o veritabilă scenă pentru interminabilele lui spectacole de stand up comedy, marea întrebare a unora...

EPIGRAMA ZILEI

Cât de tont poate să fie Nu am nicio îndoială, Că pe lâng-a lui soție Și-aparențele-l înșeală…   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...