Rugbişti britanici puşi să deszăpezească pista aeroportului din Timişoara

Componenţii echipei engleze de rugby Northampton Saints au fost nevoiţi să deszăpezească o pistă de pe Aeroportul „Traian Vuia” Timişoara pentru a putea decola. Ei trebuiau să joace cu echipa Timişoara Saracens, dar partida a fost anulată din cauza zăpezii. După ce ambele echipe de rugby, zeci de voluntari şi deţinuţi de la penitenciarul din oraş au încercat să cureţe terenul, partida a fost anulată de Joy Neville, prima femeie arbitru care a oficiat un meci de rugby de bărbaţi. Timişorenii au pierdut meciul la „masa verde”.

Aventura grupării din sud-estul Angliei nu s-a oprit însă aici. Echipa şi staff-ul au plecat spre aeroport, alături de suporteri, şi au pus mâna pe lopeţi şi acolo, pentru ca avionul lor să poată decola.

„O călătorie pe care nu o vom uita niciodată. După şase ore de stat în avion am fost rugaţi să ajutăm la îndepărtarea zăpezii pentru o nouă încercare de a decola”, a scris Joy Neville pe contul său de Twitter.

Neville a postat şi un film în care apar jucătorii de la Northampton Saints îndepărtând zăpada de pe pistă.

 

Tren ajuns la destinaţie cu o întârziere de aproape 14 ore

 

Din cauza zăpezii, trenurile au acumulat întârzieri uriaşe în ultimele zile. Sub greutatea omătului, zeci de copaci s-au prăbuşit peste liniile de contact, rupându-le, în mai multe puncte din sud-vestul şi vestul ţării.

Cursa Iaşi – Timişoara a înregistrat una dintre cele mai mari întârzieri: 13 ore şi 29 de minute. Este unul dintre trenurile româneşti cu cel mai lung traseu, 848 de kilometri ar trebui parcurşi în 18 ore şi 12 minute. Trenul a plecat sâmbătă la 15:25 din Iaşi, iar la 8:10 ajungea la Zam, între Deva şi Arad, unde avea să staţioneze zece ore. Au mai urmat opriri în plus şi până la Arad, iar trenul a ajuns la Timişoara duminică seară la ora 23:17. Drumul a durat 32 de ore.

Deja ai votat!