Scandal de la un articol cu Iliescu apărut în „Le Figaro”

1
0

La scurt timp după publicarea în ediţia de luni a „Le Figaro” a reportajului intitulat „România, ţara unui singur partid” a izbucnit un imens scandal.

Fostul preşedinte Ion Iliescu ar fi declarat pentru ziarul francez că „este o perioadă dificilă şi confuză pentru PSD, care trăieşte cea mai gravă criză politică a sa”. Fondatorul PSD şi fostul preşedinte al ţării a mai declarat pentru publicaţia franceză că „poziţia personală a lui Dragnea, cu problemele sale juridice, a creat fracturi interne în PSD”. Iliescu a mai spus că în România nu există astăzi „alternativă la PSD, nu există altă forţă capabilă să răspundă nevoilor societăţii”.

Imediat, într-o postare pe blog-ul său, Ion Iliescu susţine că este citat cu lucruri pe care nu le-a declarat niciodată. Fostul preşedinte mai spune că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România” pe care o face „Le Figaro”. Fostul preşedinte mai spune că este implicat fără voie într-un război mediatic şi consideră că publicaţia franceză îi datorează scuze.

Pe de altă parte, Paul Cozighian, jurnalistul care l-a intervievat pe Ion Iliescu, spune că i se pare „incredibil” faptul că fostul preşedinte a dezminţit declaraţiile publicate. „E foarte posibil ca preşedintele Iliescu să fi uitat anumite detalii din acest interviu. Oare chiar el e autorul acestei postări pe blog-ul său? Nu îmi vine să cred, pentru că am avut cu el o discuţie interesantă, profesionistă, la interviul pe care l-am realizat cu colegul meu de la Paris (n.r. – Thierry Portes), aproape 70 de minute. Interviu foarte dens, în limba franceză. Chiar am fost impresionat de calitatea răspunsurilor domniei sale şi de memoria pe care o avea”, a spus Paul Cozighian. Mai târziu, jurnalistul a dat publicităţii primele trei minute din interviul realizat alături de Thierry Portes cu fostul preşedinte Ion Iliescu. „Partidul trece printr-o perioadă destul de complicată, destul de dificilă, destul de confuză. E o slăbiciune. Pentru că, totuşi, e principalul partid din ţară, cel mai puternic, este partidul care are legături extinse cu populaţia. e singurul partid serios. Dar trece, cum spuneam, printr-o perioadă deloc simplă. Din acest motiv, există, cred, inclusiv în relaţiile din interiorul partidului, o situaţie deloc simplă – nici pentru liderul partidului, nici pentru ceilalţi”, spune Ion Iliescu în înregistrare.

+0 -0

1 COMENTARIU

  1. „Iliescu a mai spus că în România nu există astăzi „alternativă la PSD, nu există altă forţă capabilă să răspundă nevoilor societăţii”
    Iar nevoile societatii sunt : sticla cu ulei si punga cu zahar pentru un vot, circul din media, intins mana dupa pomana. PSD a inteles asta si apoi speculeaza si profita de ”nevoile romanilor” dandu-le ceea ce vor.

se încarcă...