Udrea şi Bica, aproape scăpate de extrădare

0

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, ieri, revocarea cererilor de extrădare pentru Elena Udrea şi Alina Bica. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată, în 24 de ore, de către Ministerul Justiţiei.

Cu câteva ore înainte, Tudorel Toader a postat pe Facebook un mesaj întitulat „Simple precizări” în care a făcut referire la sentinţele pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarele care le vizează pe Elena Udrea şi Alina Bica. „Astăzi, la orele 11:45, la MJ au ajuns doar dispozitivele hotărârilor de suspendare a executării pedepselor pentru condamnatele din Costa Rica. Urmează ca MJ să primească documentaţia completă. Urmează ca fiecare să îşi cunoască şi să îşi realizeze competenţele legale, iar opinia publică sa fie corect informată!”, a scris, ieri, pe Facebook, Tudorel Toader.

ICCJ a suspendat executarea pedepsei în cazul Elenei Udrea, în dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la şase ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu.

De asemenea, instanţa a decis suspendarea pedepsei de patru ani cu executare pentru fosta şefă a DIICOT Alina Bica, în urma contestaţiei formulate de avocaţii săi în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători.

Deciziile instanţelor sunt consecinţa hotărârii CCR prin care constituirea completurilor de cinci judecători de la instanţa supremă a fost declarată nelegală.

Avocatul din Costa Rica al celor două a cerut punerea lor în libertate, ca urmare a deciziilor ICCJ de a suspenda executarea pedepsei în cazul lor.

+0 -0
se încarcă...