Judecătorii din Teleorman refuză să redeschidă un dosar pe numele lui Dragnea

0

Tribunalul Teleorman a respins ca nefondată o solicitare a procurorilor DNA care-l investighează pe Liviu Dragnea, de redeschidere a unei anchete în care era implicată societatea Tel Drum. Decizia este definitivă.

Era vorba de o anchetă care a fost clasată în 2013 şi care viza societatea Modul Proiect SA, asociaţia Tel Drum-Euroconstruct Trading ’98 şi pe inginerul proiectant Doru Cătălin Gudei. Era vorba de acordarea preferenţială de contracte publice de către CJ Teleorman, condus atunci de Liviu Dragnea. „Nu au rezultat indicii temeinice care să confirme săvârşirea unei fapte de natură penală”, a fost concluzia procurorului din 14 octombrie 2013.

Totuşi, în noiembrie 2017, procurorii DNA care-l investigau pe Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum au descoperit noi indicii şi au cerut redeschiderea cazului. În plus, cei vizaţi în acest caz ar fi putut invoca autoritatea de lucru judecat. După cum am arătat, cererea a fost respinsă de judecătorii de la Tribunalul Teleorman.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, este bănuit de DNA că s-ar afla în spatele societăţii Tel Drum în perioada în care era şi preşedinte la CJ Teleorman. Acuzaţiile sunt două infracţiuni de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene şi constituire de grup infracţional organizat.

Într-un caz similar, Înalta Curte a admis în luna octombrie o cerere făcută de DNA într-un dosar care îl vizează pe preşedintele PSD. Judecătorii au confirmat atunci redeschiderea urmăririi penale in rem (n.r. – asupra faptei), cu privire la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Anchetă în acest dosar a fost iniţial închisă în 2013, însă procurorii DNA au cerut redeschiderea urmăririi penale, motivând că, la momentul anchetei, probele nu au fost administrate în mod corespunzător şi acum deţin dovezi noi. Această cauză vizează privatizarea Tel Drum, precum şi reabilitarea unor drumuri judeţene.

 

+0 -0
se încarcă...