Omagiu adus eroilor Revoluţiei

0

Eroii Revoluţiei din 1989 au fost omagiaţi, sâmbăta seară, cu un moment de reculegere la troiţa din Piaţa Universităţii, ridicată în memoria lor. Cei prezenţi au ajuns acolo după un marş de aproape doua ore, început în Piaţa Victoriei. Lista cu numele celor ucişi în 1989 în Piaţa Universităţii a fost citita la troiţă, după ce mulţimea a cântat imnul naţional. Oamenii au scandat „Nu uităm!”, „Cinste lor!”, „Libertate!” şi „Iliescu vinovat pentru sângele vărsat!”.

Traseul marşului de comemorare a continuat către Sala Dalles, unde la Revoluţie au murit 13 persoane, după care coloana formată din câteva mii de persoane s-a îndreptat spre Palatul Regal.

Numărul participanţilor la acţiune a crescut treptat în timpul deplasării din Piaţa Victoriei către Piaţa Universităţii. Oamenii au scandat lozinci care au fost auzite şi în zilele Revoluţiei, dar şi mesaje strigate la protestele din ultima perioadă – „PSD – ciuma roşie!” şi „Nu vrem sa fim o naţie de hoţi”. De asemenea, unii dintre oamenii din coloană le-au strigat jandarmilor „Ruşine să vă fie!” şi „Slugile lui Dragnea”.

La intrarea pe bulevardul Magheru, cei aflaţi în marş au fost rugaţi sa nu mai scandeze mesaje politice, dar acestea au continuat.

Sute de persoane s-au adunat iniţial în Piaţa Victoriei, pentru o acţiune anunţată pe reţelele de socializare drept „22 Decembrie – Revoluţia noastră”, apoi au plecat în marş spre Piaţa Universităţii. O parte dintre manifestanţi aveau steaguri ale României şi Uniunii Europene. De asemenea, în Piaţa Victoriei a fost desfăşurat, pe jos, un banner pe care scrie „Cinste martirilor pt libertate!”, dar şi un altul, pe care se află o candelă aprinsă, cu fotografii de arhivă din timpul Revoluţiei din 1989.

 

+0 -0
se încarcă...