Cristian Poteraş, judecat pentru o mită de un milion de euro

0

Cristian Poteraş, fost primar al Sectorului 6 al Capitalei, a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, el fiind acuzat că a primit aproximativ un milion de euro pentru a aproba un proiect imobiliar şi pentru atribuirea de contracte din bani publici. Acesta este al treilea dosar în care Poteraş este trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, el având o condamnare definitivă de opt ani închisoare.

În acelaşi dosar, a fost trimis în judecată Iulian Constantin, reprezentant al societăţii Tettas SRL, pentru dare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2006-2007, Cristian Poteraş, în calitate de primar al Sectorului 6 Bucureşti, a pretins de la reprezentanţii unei societăţi comerciale înregistrate într-o ţară UE suma de un milion de euro, primind de la aceştia, la data de 31 iulie 2007, suma de 250.000 de euro.

Banii respectivi au fost pretinşi pentru emiterea autorizaţiilor necesare dezvoltării unui proiect imobiliar (autorizaţii de demolare, certificat de urbanism şi autorizaţii de construire).

De asemenea, în 2009, Poteraş a pretins de la Iulian Constantin şi Tettas SRL Bucureşti un procent de 15% din contravaloarea plăţilor efectuate, în schimbul exercitării atribuţiilor de serviciu referitoare la atribuirea unor contracte de achiziţie publică către societatea menţionată anterior şi pentru efectuarea plăţilor pentru produsele furnizate şi a primit de la aceştia, prin intermediul unei alte firme, suma de 857.800 de dolari.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

+0 -0
se încarcă...